Често задавани въпроси

 Начална страница / Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Диария

Какво е значението на пребиотичните фибри за нашия организъм?
Пребиотичните фибри са несмилаем компонент от растителната храна. Нашият организъм или не може да ги използва като хранителен и енергиен източник и енергия, или може, но само в ограничена степен. Те представляват много важен хранителен и енергиен източник за полезните бактерии (най-вече бифидобактерии и лактобацили), които се срещат естествено в червата ни и изпълняват поредица от много важни телесни функции за нашия организъм. Благодарение на тази пребиотична фибра тези чревни бактерии растат добре, увеличават активността си и се размножават. По този начин те помагат за защитата на червата срещу популацията на патогенните бактерии и срещу прекомерното размножаване на такива бактерии.
Какво да правя, ако често страдам от диария?
В този случай ви съветваме да посетите лекар, който следователно да определи диагнозата и да предложи подходящото лечение.
Диарията влияе ли на контрацепцията?
Повръщането и диарията могат да повлияят на надеждността на противозачатъчните хапчета (но не и на други методи за контрацепция). Диарията може да намали надеждността на хормоналната контрацепция, зависи от интензивността на диарията, тоест колко бързо се премества съдържанието на червата от дванадесетопръстника (където се абсорбира хормоналната контрацепция) към други части на тънките черва.
Как да се справим с диария, предизвикана от стрес?
Що се отнася до повтарящ се проблем, трябва да посетите вашия лекар, за да разберете причината (дали наистина е предизвикана от стрес или причината е друга). Ако стресът е истинската причина, трябва да се посети психотерапевт.

Подуване на корема и флатуленция

Подуването и флатуленцията винаги ли се смятат за безобидни?
Определено не. Ако се появяват многократно или симптомите са продължителни, трябва да посетите вашия лекар.
От колко време Degasin е на пазара?
Degasin е наличен от 15 години на пазарите в Западна Европа.
Подходящ ли е Degasin за диабетици?
Да, Degasin не съдържа никаква захар.
Мога ли да използвам Degasin, ако съм употребявал други лекарства?
Да. Не са известни взаимодействия на Degasin с други лекарства. Въпреки това той трябва да се приема след като се вземе предвид дали потребителят е алергичен към някое от веществата.
Безопасно ли е за тялото ми високата концентрация на симетикон на 1 капсула?
Да, продуктът е напълно безопасен, дори с високата си концентрация на симетикон на 1 капсула. Концентрацията от 250 mg симетикон на 1 капсула в доза до 6 капсули на ден е подложена на оценка от много клинични проучвания. При тази тествана концентрация изследванията доказват ефективност при облекчаване на подут корем и флатуленция, както и добра поносимост без всякакви странични ефекти.
Какви са страничните ефекти на Degasin?
Не са известни странични ефекти за активната съставка симетикон. Това се дължи на чисто физическия механизъм, по който се проявява нейното действие и напълно инертното му (пасивно) поведение към физиологичните процеси в стомаха и червата ни. Симетикон не се абсорбира в организма, а се отделя в непроменена форма след преминаване през храносмилателния тракт. Единственото противопоказание може да е алергия към някой от компонентите на продукта.
Walmark

Информация за контакти:

  • Безплатен помощен център: 0800 13 599
    Имейл адрес: info@walmark.bg